Menü
Tanfolyam
program időtart | résztv száma | alkalom | alk/óra | Program kezdési ideje | Foglalkozás napja/ideje | ||
Tanfolyam | óra | havi | heti | ||||
Természetes kozmetikumok | 40 | 10 | 1 | 4 | 2018.05.11.-2019.02 hó | 2.péntek 15 óra | |
Recycling újrahasznosító | 80 | 10 | 1 | 4 | 2018.11.08-2019.08 hó | 2. csütörtök 17 óra | |
Gyógynövény-biogazdálkodás | 80 | 10 | 1 | 4 | 2019.03.12-2020.10.hó | 2. kedd 17 óra | |
Tánctanfolyam | 80 | 10 | 1 | 4 | 2019.02.15-2020.09 hó | 2.péntek 17 óra | |
Főzőtanfolyam | 80 | 10 | 1 | 4 | 2019.02.16-2020.09 hó | 3.szombat 10 óra | |
Természetes kozmetikumok | 40 | 10 | 1 | 4 | 2019.06.14.-2020.03 hó | 2.péntek 15 óra |
Természetes kozmetikumok
A foglalkozások általános célja:
A foglalkozásokon a résztvevők megismerik az emberi testet borító szövet, a bőr szerepét és funkcióját és a bőr ápolására vonatkozó általános információkat. Bemutatásra kerülnek a különböző bőrtípusok, és a résztvevők megismerhetik a saját bőrtípusaihoz legjobban alkalmazható kozmetikumok széles palettáját. Gyakorlati műhely munkák keretein belül a természetes alapanyagok felhasználásival ismerkednek meg, mind a professzionális, mind pedig a házi kozmetikumok előállításával kapcsolatban. A foglalkozások vége felé pedig a testtájakat borító szőrök és ezek eltávolításával foglalkozó módszerekkel találkoznak.
Gyógynövény-biogazdálkodás
A foglalkozások általános célja:
A foglalkozásokon résztvevők megismerhetik a gyógynövény és biogazdálkodás alapjait. Általános tudásanyag kerül átadásra a gyógy- és aromanövények, fűszernövények, zöldségnövények, gyümölcs növények jelentőségéről, gyűjtéséről, szedéséről, felhasználásáról, termesztéséről. A tanfolyam lehetőséget biztosít a termesztés, a talajművelési technikák, betakarítási eljárások, védekezési módszerek elsajátítására.
A kurzus végére a résztvevők képesek lesznek tájékozódni a gyógynövények fajták világában, és alapvető ismereteket sajátítanak el a napjaink biogazdálkodásával kapcsolatban a zöldségnövények és gyümölcsök terén.
Tánctanfolyam
A foglalkozások általános célja:
A foglalkozás bemutatja a történelmi társtáncokat, standard táncokat, latin-amerikai táncokat és megmutatja a résztvevők számára a mozgás és a tánc által befogadható örömöt. A tanfolyam spektruma a már ismert körmagyar, palotás mellett a klasszikus francia négyesen, bécsi keringőn, angolkeringőn át a foxtrottig, slowfoxig, rumbáig, cha cha cha-ig és tangóig terjed ki.
A résztvevők a kurzus végén magabiztosan alkalmazzák a tanult folyamatokat, képesek lesznek önálló táncalkotásra. A foglalkozás ezen kívül alkalmas az improvizációs készségek fejlesztésére, bővítésére és gyakorlására.
Főzőtanfolyam
A foglalkozások általános célja:
A foglalkozásokon a résztvevők megismerhetik a főzéssel kapcsolatos alapvető ismereteket, konyhai technikákat, főzési eljárási módszereket. A konyha előkészítési, elkészítési és tálalási fázisokon kívül mélyreható ismereteket szerezhetnek az alapanyagokat, és az eszközöket illetően is. A mindennapi ételek elkészítése a kurzus céljának az, hogy a tanfolyamon résztvevők otthonosan tudjanak mozogni a gasztronómia alapvető világában. A kurzus során fontosnak tartjuk, hogy átadjuk a gasztronómia szeretetét!
A kurzus végére egy komplett menüsor elkészítésére lesznek képesek a résztvevők, amelyek több esetben is reform ételeket tartalmaznak. Ezáltal a gasztronómia tudásuk mellett a saját egészségük és a környezetükben élők egészségére is egészen más szemmel tudnak nézni. Különböző reform étel típusokat sajátítanak el, amelyekkel megelőzhetik saját és környezetükben élők, szeretteik egészségügyi állapotának romlását (pl.: cukorbetegség, elhízás, koleszterin szint-növekedés, glutén érzékenység.)
Recycling
A foglalkozások általános célja:
A hulladékhasznosítás napjainkra fontos kérdéssé vált, mivel a környezetszennyezés mértéke évről évre nő, a tágabb ökoszisztémára is jelentős hatást gyakorolva. A foglalkozásokon a résztvevők megismerhetik az újrahasznosítás fogalmát, szelektív hulladék gyűjtést és az újrahasznosítás lehetőségét az elsőre hulladéknak vagy feleslegesen ítélt alapanyagokkal és eszközökkel. A kézügyesség és kreativitás fejlesztésével megláthatjuk az értéktelen alapanyagban rejlő lehetőségét és potenciált, ahelyett hogy feleslegesen vennénk új dolgokat, és dobnánk ki a még felhasználható értékeinknek.
A foglalkozás célja egyfajta általános szemléletváltás bevezetése, amely során megtanuljunk a maradékainkat, kidobásra ítélt alapanyagainkat újrahasznosítani, ezáltal óvni a természetünket, közvetett és közvetlen környezetünket. Természetesen a foglalkozás célja a közösség teremtés, közös alkotói tevékenység örömének megismertetése is.